top of page
Familie Retraite
13-19 augustus @ Catalonie, Spanje

Een bijzondere, kleinschalige kampeer retraite
voor ouders en hun kinderen tot 9 jaar.


Een week in de natuur voor ouders en kinderen. Om verbinding, ontspanning, lichtheid, en pret met elkaar te ervaren. Na deze week gaan jullie opgeladen en vol mooie herinneringen terug naar huis.

Willen jullie je gezinsvakantie in meer rust en balans doorbrengen?

De tijd tussen jouzelf, je partner en de kinderen wat meer verdelen?
Gun je je kinderen om zich vrij te kunnen bewegen in de natuur, met én zon
der jullie?
Heb je zin om samen met je kinderen nieuwe ervaringen en avonturen te beleven?
Deze week heeft het allemaal in zich! 

 

In verschillende workshops gaan we bewegen, spelen, ontdekken en bewust zijn.
Denk bij de workshops bijvoorbeeld aan:
- een bosspel waar kinderen én ouders na afloop de takjes uit hun haren plukken.
- ouder & kind beweging in de vorm van samen dansen, s
pringen, stoeien en spelen

   voor allen die noch kind noch volwassen zijn
- een vrouwencirkel om ervaringen met elkaar te delen en samen vrouw te zijn.
- een mannen-moment met activiteit en cirkel om ervaringen met elkaar te delen. 

 

Twee lange dagdelen zullen de kinderen onder de hoede van Marlou hun eigen avonturen beleven. Tijdens dit kinderprogramma gaan ze de natuur in om te ontdekken, spelen, leren en creëren. 

 

Daarnaast is er vrije ruimte om je eigen gang te gaan. En dat midden in, en mét, de natuur. 

Gedurende de week zijn Carlijn, Jorien en Marlou aandachtig aanwezig voor jullie en de kinderen. Er is ook gelegenheid voor een persoonlijk moment van gesprek of meditatie met één van hen.

Programma
De opbouw van de week is als volgt*: 13 augustus is de aankomstdag, dan 4 dagen workshops (waarvan 2 lange dagdelen apart kinderprogramma), dan een vrije dag, en tot slot 19 augustus de vertrekdag.

 

En een voorbeeld dagprogramma*:
7:30-8:00 gezamenlijke klaar-voor-de-dagstart
8:00 ontbijt
9:30-10:30 ouder&kind beweging
12:00 lunch
14-15 bosspel
18h diner
* wijzigingen voorbehouden

 

De plek
Verwacht een onderdompeling in de wilde natuur! De locatie is de finca Can Cabota (47ha) in Catalonie, thuisbasis van the School of Nature. Het land biedt een uitgestrekt veld met uitzicht op de bergen, veel bos en rotsige heuvels. Een kraakheldere rivier zorgt voor verkoelende zwemplekken. Op ons land kan hij in de zomer droogvallen, dan is de rivierbedding een mooie plek voor avonturen. ‘s Nachts onder de fenomenale sterrenhemel hoor je niets behalve een uil. Ook kan je er wilde zwijnen, herten en vogels spotten. Verder is er een moestuin, een net aangeplant voedselbos en worden er traditionele Catalaanse ruïnes terug opgebouwd.

Goed om te weten

- Deelname aan de workshops is zeker aan te raden, maar voor niemand verplicht.

- Het kinderprogramma is ontworpen voor kinderen tussen de 2 en 9 jaar. Jongere kinderen zijn ook welkom tijdens de week, maar voor hen is er geen programma, workshops of opvang.
- De totale groepsgrootte van ouders en kinderen tijdens deze week is maximaal 22 personen. Met ieder gezin maken we van tevoren kennis via een (video)bel momentje van een halfuur.

Het team

CARLIJN HENDRIKX
Carlijn heeft een zeer sensitieve heldere kijk, een warm karakter en speels doortastende humor. Haar relationele en holistische visie op mentale gezondheid heeft zij ingezet in het werken met gezinnen met (jonge) kinderen. Dit deed zij in rollen als psychomotorisch gezinstherapeut, begeleider, projectleider en Infant Mental Health specialist (IMH). Daarnaast geniet en groeit ze al jarenlang van dans(expressie) en bewegingstheater. Beoefening van verschillende oosterse
wijsheden en tradities zoals yoga, boeddhisme, sjamanisme en tantra verrijken haar spirituele intuïtie.
Carlijn is niet van de hokjes en combineert haar kennis en levenservaring in haar hele zijn. Nu leeft zij haar harts-missie om anderen te begeleiden in hun ontdekkingsreis naar een lichter en liefdevoller leven.
Tijdens deze week zal Carlijn extra aandacht hebben voor de verschillende gezins- en groepsdynamieken. Zij zal veelal gezinsworkshops en ouder-kindactiviteiten aanbieden.
www.carlijnhendrikx.nl


JORIEN HENDRIKX
Jorien heeft een scherp afgesteld intuïtief kompas, waarmee zij bezield en in verbinding dingen in de wereld zet. Een aanpakker wiens pad en resultaat immer eigen, creatief en inspirerend zijn. De relatie met zowel onze eigen innerlijke natuur, als met de natuur om ons heen, en de samensmelting van die twee, zijn een leidraad in haar leven en werk. Daarnaast is haar wens dat iedereen zijn eigen hart mag volgen. Geïnspireerd door inheemse wijsheden, en ondersteunt door een achtergrond in ondernemerschap, helpt ze anderen te verbinden met hun intuïtie en hun leven van daaruit in te richten. Ze geeft vertrouwen en schept ruimte, zodat hetgeen zich aandient, of het nou licht of donker is, in beweging kan komen. Tijdens de week zal ze je voornamelijk uitnodigen dichter bij de natuur te komen, en daarmee ook dichter bij je natuurlijke zelf. MARLOU KROEP
Marlou is een gevoelig, warm en krachtig persoon en laat graag haar creativiteit stromen. Ze vindt het belangrijk om op een zachte, liefdevolle manier te verbinden met mensen en ook de verbinding tussen lichaam en hoofd te maken, onder andere met behulp van de natuur. Als hobby fotografeert ze graag. 

Tijdens de week zal Marlou de kinderen 2 lange dagdelen vergezellen op hun avonturen. Samen met hen wil ze graag nieuwe dingen ontdekken en op een speelse manier dingen leren en creëren. Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen wensen en behoeften. Op een afgestemde manier zal Marlou zorgen voor een fijne groepsdynamiek, waarbij ruimte is voor ieder individu. 

Ze heeft pedagogische wetenschappen gestudeerd en gewerkt met groepen kinderen en jongeren van verschillende leeftijden, onder andere bij educatieve zomerkampen en als pedagogisch hulpverlener in groepen. Deze bak aan ervaring wil ze graag op een fijne zachte en speelse manier inzetten tijdens deze week.
 

BASTIAAN VEENMAN
Vanuit rust en geaardheid is Bastiaan een bijzonder goede waarnemer. Hij hoort welke vogels ruzie hebben en waarom, herkent binnen een seconde een medicinaal sprietje in een zee van groen, en heeft na goed luisteren en dan even stilte, in een paar woorden de kern van een emotionele situatie verhelderd. Het randje opzoekend tijdens avonturen in de wildernis, vond hij zijn passie voor een leven met de natuur. Zijn oneindige leergierigheid, nieuwsgierigheid en actieve energie maakten dat hij zichzelf een scala leerde van kennis en kunde op gebied van leven met de natuur. Of het nou gaat om plantenkennis, regeneratief boeren of bouwen met rondhout. Tijdens de week zal Bastiaan het mannen moment faciliteren en koken (samen met een souschef).

 

Bastiaan en Jorien wonen samen met hun zoontje Simon (juni ’21), hun hond Mozes en kat Luca op hun finca Can Cabota. Hier leven ze zoveel mogelijk met de natuur. Ze inspireren anderen dat ook te doen met hun programma’s en retraites van the School of Nature

IMG_6444_edited.jpg
foto Marlou.jpg
IMG_20210211_160602_edited.jpg
IMG_6352.JPG
1620739506872.jpg
IMG_0856.JPG

De accommodatie en faciliteiten
De week is volledig verzorgd. Drie keer per dag staat er een heerlijke maaltijd voor jullie klaar. Je bordje mag je daarna zelf even soppen. Er zijn tal van fantastische buitenplekken, om samen iets te doen of juist even alleen. Jullie slapen in je eigen tent of camperbus, of in één van onze ruime tenten met opgemaakte bedden. In overleg is er eventueel een volledig ingerichte yurt te boeken.

 

Er zijn 3 eco-toiletten en 3 douches, waarvan 2 warm. Alle faciliteiten zijn simpel en functioneel. Er is geen wifi en beperkt telefoon en internetbereik: op het campingterrein niet, maar 2 minuten de berg op lopen wel. Elektriciteit om je telefoon op te laden is beschikbaar in de gezamenlijke yurt of bij de buitenkeuken. Op het campingterrein zelf is geen elektriciteit. 

 

Er zijn wandelroutes vanaf de finca en een knus dorpje op 50 min. lopen/15 min. rijden. Verder is er een pop-up badminton/volleybal-net, een slackline, een boekenkast en een paar hangmatten. Huisdieren zijn deze week niet toegestaan. 

 

Mocht je twijfels of vragen hebben over praktische zaken of mist er iets wat je nodig denkt te hebben? Laat het ons weten, dan kunnen we samen kijken naar een oplossing!

Reisinformatie

Je kan óf met de auto komen, óf we pikken jullie op op treinstation Figueres Vilafant. Vanaf dit treinstation zijn goede verbindingen met Girona, Barcelona en Parijs(/NL). 


Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je uitgebreide informatie over hoe je hier kunt komen. Om er zeker van te zijn dat jullie timing overeenkomt met de tijden van het programma en onze taxiservice, controleer deze informatie svp goed, vóórdat jullie je reis boeken.

 

Prijs
Programma & Vol Pension
Volwassene: € 467,50 per persoon voor de hele week
Kinderen 2-9: € 306,- per kind voor de hele week
Kinderen tot 2 jaar: € 85,- per kind voor de hele week


Verblijf
Huurtent: € 300,- per tent voor de hele week (passen max 2 volwassenen en 2 kinderen in)
Campingplek: € 150,- per tent/camperbus voor de hele week 
Yurt in overleg


De prijzen zijn exclusief reiskosten (waaronder eventuele ophaalkosten van lokaal treinstation) en kosten voor alcoholische dranken (die worden geturft). 

Komen jullie ook? Meld je direct aan!

Nog een vraag of liever eerst even contact? Dat kan natuurlijk ook.

of

bottom of page